Gelske Koopmans

 

Gastexposant

Mijn naam is Gelske Koopmans geboren in 1960

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in tekenen en schilderen en handwerken. Begin jaren 80 was poppenmaken heel populair en toen ben ik begonnen met boetseren met zelfhardende klei. Wat later begon in mijn poppen te maken van porselein. Om het mooie gladde effect te krijgen wat je ook ziet bij antieke poppen is het nodig om mallen te maken waarin je de porselein giet. Dit is erg arbeidsintensief en ik wilde op een gegeven moment ook de mogelijkheid om spontaner te werken. Vandaar dat ik nu mijn beelden nu direct in klei boetseer, hol opgebouwd. Wat mij ook erg aanspreekt is het ambachtelijke gedeelte, hoe werkt het allemaal met een keramiekoven, glazuren en  de verschillende soorten klei.

Daarom maak ik nu mijn beelden met allerlei verschillende soorten klei zoals: keramische papierklei, porselein, steengoedklei met fijne chamotte of juist grof. Ik gebruik pigmenten, oxides, onderglazuurverf en luster om mijn beelden te kleuren.

Ik ben grotendeels autodidact, maar ik heb wel workshops en cursussen gevolgd en vooral veel geleerd uit boeken. Ook heb ik de vooropleiding gevolgd voor de klassieke academie waar ik veel heb opgestoken over menselijke anatomie.


Website